ANNONS

Impopulär p-skylt tas bort i Råsunda

Skylten på Råsundavägen som visar att det är stoppförbud kring butikerna vid Stråket har väckt reaktioner.

Nu medger staden sitt misstag och tar bort skylten.
ANNONS

Stoppförbudsskylten vid Stråket har varit riktigt impopulär. Redaktionen har fått klagomål och på Facebook har den diskuterats.

En som tyckt att den är vansinnig är Jan Lindholm, som bor i huset intill. Han fotade skylten och hörde av sig till tidningen.

– I alla tider har ”parkeringsfickorna” runt torget använts för att folk ska kunna ”kila” in och handla i de små butikerna som alltid legat runt torget. Hur är det tänkt att kunderna ska komma åt och handla i blomsteraffären eller klädesaffären som ligger utmed Råsundavägen när det är stoppförbud som gäller? säger han.

Mitt i Solna skickade Jans bild vidare till tekniska förvaltningen för att få svar på hur länge den suttit uppe och varför man satt upp den.

Fredrik Leijonmarck är trafikingenjör på Solna stad och säger till tidningen att skylten sattes upp i våras. Han menar att det skett efter att boende i kvarteret Kronan klagat på att bilar blockerat in- och utfart till deras parkering på Postgränd.

– För att Securitas skulle få en flyttningsgrund, att få rätten att flytta bilar som blockerar, var man tvungen att ha ett stoppförbud. Det var kanske lite för mycket att göra det, säger han.

Förut var det ett zonförbud på gatan, vilket gjorde att man kunde stå 10 minuter utan problem, menar han. Nu ska skylten ner så att man ska kunna stå utanför butikerna, men inte framför in- och utfarten.

Hur snabbt kan det gå att åtgärda?

– Det går relativt snabbt. Vi måste upp med två stolpar precis vid entrén. Vi gör det så snabbt som möjligt, senast någon gång under januari, säger Fredrik Leijonmarck.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.