Ina Djurestål från Sundbyberg ny ordförande i Moderata studenter

På lördagen valdes Ina Djurstål, 23, från Sundbyberg till ny riksordförande för Moderata studenter. Hon studerar till vardags vid KTH.

– Moderata studenter behövs i en tid då bostadsbristen tvingar studenter att tacka nej till utbildningsplatser och kopplingen mellan högskola och arbetsmarknad är så svag att studenter inte får jobb inom sitt examensområde, säger hon i ett pressmeddelande.

Ina Djurstål, som alltså kommer från Sundbyberg och till vardags studerar vid KTH, fortsätter:

– Det behövs flertalet reformer för att förbättra studenters situation i Sverige. Vi kommer därför att stå upp för en bostadspolitik som ökar bostadsbyggandet, en högskolepolitik med tydligare koppling till jobb efter studier och en forskningspolitik som stärker Sveriges konkurrenskraft internationellt. Sverige behöver dessutom en skattepolitik som gör det mer lönsamt att plugga. Här kommer vi inte enbart pressa regeringen, utan även ligga på Moderaterna för en förnyad studentpolitik, säger hon.

Även den förste vice ordföranden i styrelsen, Klas Vestergren, har sin bas i Stockholm. Klas Vestergren studerar vid Handelshögskolan.