ANNONS

Tre häktas för inblandning i mordförsök i Hagsätra

Södertörns tingsrätt.
Tre personer häktades vid Södertörns tingsrätt på fredagen.
Två män skadades mycket allvarligt, men polis kan vara påväg att lösa fallet.
ANNONS

Det var den 4 november förra året som två män besköts i Hagsätra. De fördes till sjukhus med mycket allvarliga skador, men överlevde.

Enligt vittnen var gärningsmännen beväpnade med ett pistolliknande föremål och försvann från plats på en moped eller motorcykel.

Polisen tror sig nu veta vilka som varit inblandade i skottlossningen. Tre personer har häktats, misstänkts för medhjälp till mordförsök.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete i spaningsskedet med flera olika enheter inom polisen i region Stockholm som lett fram till de tre häktade, säger Christer Axling, gruppchefen vid regionala utredningsenheten i region Stockholm i ett pressmeddelande.

De tre misstänkta greps under onsdagen 23 januari och torsdagen 24 januari och häktades vid Södertörns tingsrätt under fredagen.

ANNONS

– Vi har nu kommit så långt i utredningen att tingsrätten gör bedömningen att de skulle häktas på sannolika skäl. Vi får nu ännu bättre förutsättningar i utredningen att komma fram till tillräckliga skäl för åtal, säger Christer Axling

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.