ANNONS

Åtta nya inbrott i Haninge: ”Väldigt tråkigt”

Bostadsinbrotten i Haninge fortsätter. På en dag skedde sju inbrott.
Bostadsinbrotten i Haninge fortsätter. På en dag skedde sju inbrott.
Lars-Göran Rehn, Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Inbrottsvågen fortsätter skölja över Haninge. Nu har åtta nya inbrott skett – sju av dem på en och samma dag.
ANNONS

Onsdagen var en ny väldigt mörk dag ur inbrottssynpunkt för Haninge.

Sex fullbordade bostadsinbrott och ett inbrottsförsök på en och samma dag, betyder att det är en av de värsta inbrottsdagarna någonsin i Haninge kommun.

Dessutom skedde ett inbrott på tisdagen.

Under året har det mest varit radhus och villor i Haninge som utsatts, men under onsdagen skedde tre av inbrotten i lägenheter.

– Alla lägenhetsinbrotten skedde i Jordbro, på olika adresser. I norra Jordbro var det också ytterligare ett inbrott i radhus, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

I Krigslida mellan Tungelsta och Västerhaninge skedde ett bostadsinbrott på Långvägen.

– På Backvägen i Tungelsta skedde ett inbrottsförsök också. Där var personen hemma, tjuvarna förstod det när skulle börja bryta på entrédörren och vände i dörren. Vi har fått signalement, men de passar in på väldigt många, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS

Även en lägenhet i Handen utsattes för ett fullbordat inbrott på onsdagen.

– När kvinnan kom hem till sin lägenhet, så kom tjuven ut, passerade henne och försvann. Även här har vi fått signalement, men det är ju väldigt hastigt som kvinnan såg tjuven, säger Lars-Göran Rehn.

På tisdagen anmäldes även ett fullbordat bostadsinbrott i Vendelsö.

– Det är väldigt tråkiga siffror vi ser, säger Lars-Göran Rehn.

Gör Haningepolisen någon insats kopplad till alla bostadsinbrotten?

– Cheferna i Haninge-Nynäshamns lokalpolisområde vet om läget kring inbrotten, men personalmässigt har vi inte riktigt resurser att sätta igång någon verksamhet just nu. Vår personal behövs just nu i hela polisområde Stockholm syd för problemen kring vapnena som vi behöver komma åt.

Vad uppmanar ni hus- och lägenhetsinnehavare i Haninge att göra?

– Det är väldigt svårt, det är en kolsvart, regnig årstid nu. Men se över fönstren och fönsterlåsen om du har råd. Tänk på att tjuven ofta vill ta sig in genom undanskymda fönster och altandörrar, som de krossar för att komma åt vredet. Larmen hjälper oss inte att fånga tjuven, men de avskräcker ju tjuvarna, säger Lars-Göran Rehn.

ANNONS