Tre inbrott på Huddingeskolor – på en natt

Sågbäcksgymnasiet är en av de utsatta skolorna.
Sågbäcksgymnasiet är en av de utsatta skolorna.
Tre skolor i Huddinge utsattes för inbrott under fredagsnatten. Ytterligare en skola fick sina fönster krossade utan att något stals.

Under natten mellan torsdag och fredag den tredje november utsattes inte mindre än tre skolor i Huddinge för inbrott.

Det första larmet kom in till polisen klockan kvart i ett. Anmälaren hade sett två svartklädda personer i 20-årsåldern kasta in en stor sten genom ett fönster på Sågbäcksgymnasiet. Personerna ska sedan ha tagit sig in i skolans bar och fått med sig en okänd mängd alkohol. Mitt i Huddinge söker rektor för svar på frågan varför skolan har en bar.

Klockan 04:35 på morgonen var det Trångsundsskolans tur att få fönstren krossade av stenar. Här ska de misstänka gärningsmännen ha tagit sig in i både kemisalen och musiksalen och brutit upp flera skåp. Vad de fick med sig framgår inte av anmälan.

En dryg halvtimme senare kom nästa larm från Östra gymnasiet, som utsattes för inbrott så sent som för ett par veckor sedan. Precis som förra gången ska stenar ha kastats in genom rutorna. Ett vittne säger sig ha sett någon springa från platsen mot Skogåsleden, men polisen lyckades inte hitta någon misstänkt gärningsman. Däremot fann de en del av stöldgodset bakom skolan vid järnvägsspåret.

Polisen har inte några specifika misstankar om att det ska röra sig om någon liga, men utesluter inte att samma personer kan ligga bakom de två inbrotten på Trångsundsskolan och Östra gymnasiet.

– Vi har inte hunnit prata så mycket om det än, men det kan ju vara samma personer på Trångsundsskolan och Östra gymnasiet, de ligger ju nära varandra geografiskt och i tid. Fast jag vet inte om de kan vara så iskalla att de gör inbrott på en skola och sedan går direkt till nästa, säger Linda Hellström, brottssamordnare på Huddingepolisen.

Även Utsäljeskolan fick fönster krossade på torsdagen, men slapp inbrott.