Inbrott i förråd på trygghetsboende

De många förrådsinbrotten har fått dem som bor på trygghetsboendet Björkbacken att ifrågasätta om det verkligen är så tryggt att bo där.
De många förrådsinbrotten har fått dem som bor på trygghetsboendet Björkbacken att ifrågasätta om det verkligen är så tryggt att bo där.
Tjuvar bröt sig i förra veckan in i ett tiotal förråd på Björkbackens trygghetsboende.

Nu frågar sig pensionärerna som bor där hur tryggt trygghetsboendet egentligen är.

Inbrotten i förråden på Björkbacken ägde rum någon gång i början av förra veckan.

– Från mig har de tagit resväskor, ett nytt tält, sovsäck, täcken, kuddar och mattor. Andra har blivit av med pälsar, jackor och väskor. Det känns hur otryggt som helst. Tänk om någon är här när man kommer ner hit själv, säger en kvinna och visar längan av uppbrutna förråd.

Enligt uppgift från Tyresö bostäder är det femte gången sedan inflyttningen 2012 som Björkbackens trygghetsboende drabbas av inbrott eller inbrottsförsök.

De som bor i lägenheterna har fått höra att tjuvarna tar sig in via ytterportar med ovanligt långsamma stängningsmekanismer. Denna speciallösning finns för att personer med rollatorer ska kunna ta sig ut och in i lugn och ro.

– Nu vill de att vi ska stanna och kolla att dörrarna går igen ordentligt, säger kvinnan.

På Tyresö bostäder meddelar vd Maria Öberg att man sedan årsskiftet bestämt att förråden bara ska vara tillgängliga för de boende under dagtid, och att man sedan försommaren håller hela det våningsplan där förråden finns låst nattetid.

– Utöver låsbrickan ska vi också införa en kod för att ta sig in i förrådsutrymmet på dagtid, säger hon.