Nytt inbrott på Löwet – tjuvar stal flera datorer

Tjuvarna fick med sig flera bärbara datorer. Genrebild.
Tjuvarna fick med sig flera bärbara datorer. Genrebild.
Under natten mot fredagen bröt sig flera personer in i Löwenströmska sjukhuset genom att krossa en ruta. Tjuvarna fick med sig flera bärbara datorer. Det är andra gången på kort tid som tjuvar bryter sig in i sjukhuset och stjäl datorer.

Vid 3-tiden natten mot fredagen slog inbrottstjuvar till mot Löwenströmska sjukhuset. Tjuvarna krossade en ruta och la ut en gummimatta för att inte skada sig på glaset. Därefter tog de sig sedan snabbt in och fick med sig sju eller åtta bärbara datorer samt en mobiltelefon, berättar en väktare vid sjukhuset som vill vara anonym.

– Nattpersonalen som var här, tre äldre damer, blev livrädda.

Samtliga dörrar låstes automatiskt när inbrottslarmet gick, vilket gjorde att väktarna på plats inte kunde gripa in. Enligt den anställde väktaren var inbrottet välplanerat.

– De visste exakt var datorerna var och hade en flyktbil på baksidan som väntade på dem.

Flera inbrottstjuvar

Personen berättar att väktarna såg fotspår från flera personer.

Polisen satte under natten in en hundpatrull i jakten på tjuvarna.

– Hunden fick upp ett spår men tappade det sedan. Ingen är gripen, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral.

Andra inbrottet på kort tid

Väktaren känner igen tjuvarnas tillvägagångssätt. Så sent som för en månad sedan, vid samma tidpunkt och dag, utsattes Löwet för ett liknande inbrott. Även då fick tjuvarna med sig ett antal datorer.

– Vi tror att det är samma personer som har gjort det här. De visste exakt vilken ruta de skulle krossa och var datorerna låg, säger väktaren.

Nattens händelse rubriceras som stöld genom inbrott.