ANNONS

Lägst antal inbrott i norrort under sportlovet på flera år

Mats Hessler från Täbypolisen informerar volontärer som ska åka runt med samverkansbilarna. (Bilden är från ett tidigare tillfälle)
Mats Hessler från Täbypolisen informerar volontärer som ska åka runt med samverkansbilarna. (Bilden är från ett tidigare tillfälle)
Inbrotten under sportloven i norrortskommunerna minskar. Denna vecka ägde endast ett inbrott rum i Täbypolisens områden.
ANNONS

– Peppar, peppar. Hoppas inte att det blir några fler, säger Stefan Dahlgren på Täbypolisen.

Sportlovet är en tid då många är bortresta. Det vet inbrottstjuvarna om.

Men under årets lovvecka har de fem kommunerna, Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm endast drabbats av ett fullbordat inbrott och två inbrottsförsök.

Det fullbordade inbrottet ägde rum i Täby kommun.

Det går att jämföra med förra årets siffror som stannade på åtta inbrott. 2018 under samma period genomfördes 11 inbrott och 2017 var något av ett rekordår med hela 32 inbrott och inbrottsförsök.

Patrullerar i kommunerna

Täbypolisen har sedan ett par år genomfört insatser under lovveckorna och kör runt med flera polisbilar och samverkansbilar för att skrämma bort tjuvarna.

Framförallt patrullerar de i områden där det senast har varit ett bostadsinbrott och det verkar ha gett effekt.

– Det får man väl hoppas. För det har knappt varit några inbrott i Täbys lokalpolisområde under veckan, säger Stefan Dahlgren.

Vågar vi säga att det beror på grannsamverkan?

ANNONS

– Nej, troligen kan man väl säga. Men vi tror väl att det kan bidra. Vi har ju varit ute på sociala medier och pratat om att man ska se om sitt hus.

Polisen och grannsamverkarna pratar också med de boende som kan sitt område bäst. De säger till dem att titta efter misstänkta bilar eller personer som uppför sig annorlunda.

Stor polisinsats i Danderyd för att minska inbrott

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.