ANNONS

Fem lägenhetsinbrott – varje vecka

Bostadsinbrott.
Antalet anmälda bostadsinbrott har ökat i Sollentuna i år.
När vintermörkret har lagt sig och dagarna blir kortare och kortare är det inbrottstjuvarnas högsäsong. I Sollentuna fortsätter inbrotten att dugga tätt.
ANNONS

I snitt ökar bostadsinbrotten med omkring 10 procent varje år i Stockholms län, och Sollentuna är inget undantag.

Fram till mitten av november i år hade det skett 188 försök till inbrott i lägenheter runt om i kommunen, och 261 fullbordade inbrott – det innebär i snitt mer än fem lägenhetsinbrott i veckan. Förra året var siffrorna 142 försök och 215 fullbordade.

– Det är ingen markant ökning, men inbrotten ökar ju generellt hela tiden. Det varierar lite från månad till månad, säger Johan Lundgren som är kommunpolis i Sollentuna.

I villor och radhus är inbrotten färre, men ökar stadigt varje år. Fram till mitten av november hade 41 inbrott anmälts. Förra året var siffran 30, och året innan det var det 22.

– Har man råkat ut för ett inbrott är det viktigt att kontakta polisen direkt, så att vi kan göra en teknisk undersökning. Det är också bra om man har en förteckning över vad man har hemma så att man har koll på vad man blivit av med. Hittar vi stöldgods är det lättare att spåra tjuven, säger Lundgren.

För att själv minska risken för inbrott rekommenderar Johan Lundgren att man både har bra lås och dörrar, att man är uppmärksam på folk som rör sig i området och att man har larm även på övervåningen.

– Vi har sett en trend att många bara har larm på undervåningen, och att tjuvarna då kan ta sig in via övervåningen istället.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.