ANNONS

Fyra inbrott på två dagar – mötte tjuven i huset

Här slog inbrottstjuvarna till.
Här slog inbrottstjuvarna till.
Fyra husägare har på kort tid drabbats av inbrott i Upplands Väsby. Vid ett av tillfällena avbröts tjuven av boende i huset.
– Man kan se ett geografiskt samband, säger kommunpolisen Daniel Wilhelmsson.
ANNONS

Under torsdagen och fredagen slog inbrottstjuvar till mot fyra adresser i Upplands Väsby. Vid ett av tillfällena upptäcktes tjuven av en kvinna.

Det var i fredags vid 15.30-tiden som kvinnan, boendes i Odenslunda, hörde oljud från nedervåningen. När hon gick ner för att undersöka vad det var möttes hon av en man som var på väg upp för trappan. Han valde då att fly utan att ha fått med sig någonting.

– Jag har inte pratat med henne personligen, men det är klart att man blir omskakad. Det är väl bland det värsta man kan vara med om, säger Väsbys kommunpolis Daniel Wilhelmsson.

Mannen hade tagit sig in genom att bryta upp ytterdörren.

Olika tillvägagångssätt

Samma eftermiddag gjorde någon inbrott i en bostad i Eds Glesbygd.

– Man har då lirkat upp ett vädringsfönster och tagit smycken och bankkort.

”Finns vittnesiakttagelser”

Enligt Daniel Wilhelmsson finns det inga likheter i tjuvarnas tillvägagångssätt för att ta sig in i bostäderna, däremot kan man se ett geografiskt samband.

– I torsdags slog man till mot två grannhus, en bit ifrån inbrottet hos kvinnan på fredagen. På så sätt kan man se ett geografiskt samband, men annars går det inte att koppla de till varandra. Det är inte som att man tagit ut en fönsterkasett på alla ställen, utan man har tagit sig in på olika sätt.

Har ni lyckats säkra några spår?

– Jag har inte hunnit ta del av brottsplatsundersökningarna. Men det finns vittnesiakttagelser som vi också undersöker och utreder, säger Daniel Wilhelmsson.

Polisen gick i helgen ut med en nationell varning om att utländska stöldligor tagit sig in i Sverige. Att förra veckans inbrott i Väsby skulle kunna kopplas till det kan Daniel Wilhelmsson inte kommentera.

– Det vi vet är att under hösten så stiger antalet inbrott statistiskt sett. Jag vill dock betona att hittills i år ligger inbrottsstatistiken lägre än förväntat och lägre än under samma period 2017.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.