ANNONS

Tre inbrott i Vallentuna under höstlovet

Under allhelgonahelg och halloween passar tjuven på.
Under allhelgonahelg och halloween passar tjuven på.
Inbrott i två fritidshus och ett i en lägenhet upptäcktes i helgen.
Det kan tyckas mycket, men faktum är att bostadsinbrotten minskat i Vallentuna.
ANNONS

När ägarna till ett fritidshus i Kårsta kom dit i helgen stod det klart att de haft besök av tjuven. Det

fanns brytmärken på entrédörren, ett fönster hade krossats på verandadörren och sovrumsfönstret var bortlyft. Vad som stulits framgår dock inte av anmälan.

I söndags fann ägarna till ett fritidshus i Brottby att ett fönster slagits sönder. Där hade tjuven klivit in och sedan stulit spritflaskor, ett luftgevär och en luftpistol.

Lugnt i Vallentuna

I centrala Vallentuna hade innehavarna av en lägenhet på Teknikvägen varit bortresta några dagar. När de kom hem vid lunchtid i går såg de att balkongdörren var öppen. Inne i lägenheten var det tillstökat med utdragna lådor. Sprit, kontanter och en resväska hade försvunnit.

Ändå är händelserna inget tecken på att bostadsinbrotten kulminerade i Vallentuna i förra veckan. Att risken för inbrott ökar under höstlovet är annars ett mönster som polisen konstaterat generellt.

Här är pensionärerna som skrämmer bort tjuvar under höstlovet

– Men det stämmer inte när det gäller fritidshus, säger Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren. Och vi har som tur är inte haft någon sådan peak i Vallentuna. I Vällingby hade man nio inbrott i helgen. Vi är inte helt förskonade men har inte haft så mycket bostadsinbrott som det varit förr.

ANNONS