ANNONS

MTR om inbrotten: Tar med sig hela kassasystemet

Häggvik station
Häggvik är en av stationerna i Sollentuna som blivit utsatt för inbrott.
I jakten på kontanter har inbrottstjuvarna brutit sig in på pendelstationerna och tagit med sig hela kassautrustningen. Det säger MTR som ansvarar för service och drift av pendeltågen.
ANNONS

Det har gjorts närmare åtta inbrott eller inbrottsförsök på pendeltågsstationer runt om i Stockholm, varav tre i Sollentuna, sedan slutet på september.

Gärningsmännen har brutit sig in i biljettkurerna under de få timmar på dygnet som de är obemannade och tagit med sig hela kassautrustningen.

– Vi har helt slutna kassasystem. Inte ens våra medarbetare kommer åt kassan. Så det man har gjort är att man har brutit upp kuren på stationen och tagit med sig hela utrustningen, säger Claes Nyberg, pressansvarig på MTR.

Ytterligare säkerhetsåtgärder

Han får inte kommentera tömningsrutinerna men säger att de kommer se över rutiner och att ett antal säkerhetsåtgärder kommer att göras. Exakt vad kan han dock inte berätta.

– Det är ingen fara för vår personal, de sitter inte med kontanter öppet och inbrotten har gjorts när stationerna varit obemannade. Men vi kommer göra ett antal åtgärder, säger Claes Nyberg på MTR.

ANNONS
ANNONS