ANNONS

Inbrotten minskar kraftigt i Upplands-Bro

Har minskat med 66 procent jämfört med motsvarande period förra året.
Har minskat med 66 procent jämfört med motsvarande period förra året.
Lokalpolischef Jörgen Karlsson.
Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.
Färre utländska ligor i trakterna och fler tjuvar bakom lås och bom. Det tror lokalpolisområdeschef Jörgen Karlsson är orsaker till att bostadsinbrotten i Upplands-Bro minskar kraftigt.
ANNONS

Från första januari till 7 oktober hade bostadsinbrotten minskat med 66 procent jämfört med motsvarande period förra året.

– Dels kan det vara så att några av de mest aktiva individerna sitter bakom lås och bom. Vi vet också att en stor del av bostadsinbrotten utförs av utländska ligor och de tycks inte ha varit lika aktiva här som tidigare, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro.

Från höga nivåer

Det ska dock nämnas att inbrotten sjunkit från relativt höga nivåer. Det rådde en inbrottsvåg i norra Stockholm förra året och Upplands-Bro kommun var inte förskonad. Antalet anmälda bostadsinbrott ökade här från 94 (2016) till 129 (2017).

– I den bästa av världar har förra årets våg gjort att man som villaägare eller bostadsägare skärpt uppmärksamheten och installerat ordentliga lås, larm och skalskydd i sina hem. Men vi vet också att sådana åtgärder har en relativt liten inverkan på den totala statistiken, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.