ANNONS

Togs med fingrarna i syltburk – bokstavligen

Mannen ertappades, bokstavligt talat, med fingrarna i syltburken.
Mannen ertappades, bokstavligt talat, med fingrarna i syltburken.
En hungrig inbrottstjuv somnade mitt under pågående brott i en villa i Bromma.
När polisen kom till platsen låg tjuven och sov på en soffa med en syltburk intill sig.
Nu döms mannen till sju månaders fängelse.
ANNONS

En sommardag förra året larmades polisen till en villa på Drottningholmsvägen i Bromma på grund av ett pågående inbrott. Två hantverkare som arbetade med att måla om villan hade på morgonen noterat att en ruta krossats och att någon rört sig inne i bostaden, och därför kontaktat polisen.

När polisen väl kom till platsen hittade de tjuven sovandes på en soffa inne i huset. I domen framkommer det att inbrottstjuven, en man i 35-årsåldern, hade konsumerat diverse matprodukter under inbrottet, och sedan slocknat på soffan.

I domen går att läsa:

”Det låg en syltförpackning i soffan och det var sylt på kuddar, en filt och soffan. Det låg bitar av vattenmelon på olika ställen i huset, bland annat i vardagsrummet, och en glasspinne på golvet. En skinkförpackning var förbrukad”.

Vidare ska det ha hittats makaroner i köket, och ett paket korv på vardagsrumsgolvet.

När ägarna till huset, som var bortresta när inbrottet skedde, kom tillbaka från semestern var det tvungna att sanera delar av lägenheten, har de berättat i förhör.

Nekar till brott

Inbrottstjuven nekar till att han ska ha brutit sig in i huset och att han ska ha ätit mat. Själv hävdar han att han blivit insläppt i lägenheten av två personer som uppgett att de bodde i villan, och att han somnat på deras soffa.

Solna tingsrätt valde dock att inte tro på denna historia. Detaljer så som att mannens skor hittades ovanpå det krossade fönsterglaset och att sedlar som försvunnit från en byrålåda i huset återfunnits i mannens byxor talar för att han gjort sig skyldig till inbrott menar tingsrätten, som därför valt att döma mannen till fängelse i sju månader, för bland annat grov stöld.

Inbrottstjuven finns sedan tidigare i 34 avsnitt i belastningsregistret.

ANNONS

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.