ANNONS

Inbrottstjuv gripen i Stuvsta mitt på dagen

polisbil
Tack vare grannens larm kunde polisen gripa den misstänkta tjuven.
Anna Schelin.
Kommunpolisen Anna Schelin jobbar mycket med inbrottsfrågor i Huddinge.
Huddinges villa- och radhusområden har under året utsatts för rekordmånga inbrott och -försök. Vid lunchtid i dag lyckades polisen äntligen få fast en misstänkt inbrottstjuv i Stuvsta.
ANNONS

Det var vid lunchtid i dag, torsdag, som en Stuvstabo reagerade på att hundarna började skälla. När hon hörde ljudet av glas som krossades tittade hon ut genom fönstret och såg en okänd man på grannens baksida.

Medan grannen larmade 112 tappade hon mannen ur sikte, men kunde lämna ett såpass bra signalement att polisen, med hjälp av en hundpatrull, kunde gripa mannen i närheten lite senare.

Det avbrutna inbrottet var det tredje i samma område på bara några dagar. Natten till den 22 december tog sig en tjuv in på ovanvåningen via en stege på samma gata. Ytterligare ett fullbordat inbrott skedde en bit bort i samma område dagen innan julafton. Polisen sökte då med hundar och helikopter utan att hitta någon.

Huddingepolisen hoppas på att dagens gripande ska hjälpa dem att klara upp fler inbrott.

– Vi håller tummarna för att det här ska kunna ge någonting som bevisar att samma gärningsman försökt fler gånger i samma område. Så fort man griper någon jämför man alla spår med liknande brott som har begåtts och det arbetet påbörjas nu, säger Anna Schelin, kommunpolis i Huddinge.

ANNONS

Huddingepolisen vill rikta beröm mot grannen som agerade helt rätt.

– Tur att det fanns en bra granne som var alert och hade hundar som skällde och ringde 112. Det är det vi vill att man ska göra i sådana lägen så att vi kan vara på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Anna Schelin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.