ANNONS

Sonen kom hem – pistolhotades av inbrottstjuv

Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Soft airgun-pistolen på bilden är inte densamma som vid inbrottet.
Soft airgun-pistolen på bilden är inte densamma som vid inbrottet.
Vid ett inbrott i Djursholm gömde sig tjuven i en buske när sonen kom hem. Tjuven hotade sonen med en soft airgun-pistol innan han gav sig av med bland annat två datorer.
ANNONS

Inbrottet i Djursholm ägde rum i slutet av oktober i år. Tjuven ska ha fått med sig två datorer, en klocka och jackor till ett sammanlagt värde på ungefär 40 000 kronor.

Händelsen inträffade på eftermiddagen när familjens son var ute och sprang. Under tiden gick inbrottslarmet, tjuven hade kastat in en sten genom en altandörr. Mamman ringde sonen och meddelade att larmet hade gått. När han kom hem såg han att någon gömde sig i buskarna. Tjuven riktade då en soft airgun-pistol mot sonen och skrek ”spring iväg”.

Sonen berättar i förhör att han sprang för sitt liv in på en grannes tomt. I telefonen var fortfarande mamman kvar och polisen kallades sedan till platsen med hund.

Hyrd bil kunde kopplas till tjuven

Tjuven som är i 30-årsåldern körde iväg i en bil vilket syns på familjens övervakningskamera. Bilen tillhörde ett biluthyrningsföretag och kunde kopplas till inbrottstjuven. Polisen kunde åka hem till tjuven och plocka in honom.

Nu är mannen åtalad för grov stöld och olaga hot. Han erkänner i förhör och uppger att han var i behov av pengar. Han säger också att han ångrar sig och vill be sonen om ursäkt.

ANNONS