ANNONS

Inbrottstjuv låste in sig på toalett

Två Råckstabor råkade ut för inbrott inom loppet av en halvtimme i torsdags morse.
Två Råckstabor råkade ut för inbrott inom loppet av en halvtimme i torsdags morse.
Vid två tillfällen i torsdags morse upptäcktes en inbrottstjuv som tagit sig in hos Råckstabor. Båda gångerna flydde tjuven iväg.
ANNONS

Vid 05.30 i torsdags vaknade en kvinna av att en man hoppade in genom ett fönster till hennes lägenhet på Multrågatan i Råcksta. Direkt när hon fick se honom försvann han via balkongen.

Mannen är enligt signalementet i 25-årsåldern, har mörkt krulligt hår och var klädd i jeans och svart jacka.

– Många tycker att det är skönt att öppna fönster och få in luft så här års. Men det är en riskfaktor eftersom det kan skapa tillfällen för tjuvar, säger Stefan Berg på Lokalpolisområde Vällingby.

Ytterligare en polisanmälan om inbrott på Multrågatan denna morgon har kommit in till polisen. Strax före klockan 6 upptäckte en man en inkräktare som plötsligt stod i vardagsrummet.

Råckstabon blev rädd och tog fram en kniv för att skrämma bort tjuven. Inkräktaren låste in sig på toaletten och klättrade sedan ut därifrån genom ett fönster.

I detta fall är signalementet oklart men polisen är säker på att det var samma gärningsman vid båda tillfällena. Det är oklart om tjuven fick med sig något från bostäderna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.