ANNONS

Inbrottstjuvar slog till åtta gånger i helgen

Inbrott
En ytterdörr är lätt att forcera för en tjuv.
Inbrottsvågen fortsätter i Solna och Sundbyberg. I helgen bröts ytterdörrar upp och några tjuvar klättrade till och med in via balkongen.
ANNONS

I Solna anmäldes fyra inbrott och inbrottsförsök under helgen.

Den 27 augusti bröt någon upp en lägenhetsdörr på Ängkärrsgatan i Huvudsta. Samma dag tog sig även någon in i en lägenhet på Jonstorpsvägen.

Senare på kvällen, vid 23-tiden, går en boende på Hannebergsgatan ut på sin balkong. Den boende ser då en man på grannens balkong. När hon råkar komma åt balkongräcket hör och ser inbrottstjuven henne och avbryter inbrottet. Han hoppar två meter ner från balkongen. Grannen anmäler ett inbrottsförsök och man hittar såväl brytmärken på balkongdörren som hål i en ruta. Enligt en annan granne ska det ha varit två män som försökt göra inbrottet.

Den 28 augusti anmäldes ett inbrottsförsök på Bagartorpsringen. En boende som tog sig en tupplur på eftermiddagen vaknade av att nån knackade på dörren och ryckte i handtaget. När hen tittade genom nyckelhålet såg hen två killar utanför dörren. Den boende bultade och knackade då på dörren så de misstänkta inbrottstjuvarna sprang iväg.

I Sundbyberg kom fyra anmälningar in om inbrott i helgen. Ett ska ha begåtts den 24:e på Starrbäcksgatan i centrala Sundbyberg.

Den 26:e har någon brutit sig in på Valkyriavägen i Rissne samt även på Vegagatan i centrala Sundbyberg.

Den 27:e anmäldes ett inbrott på Pjäsbacken där en boende hittat sin lägenhetsdörr uppbruten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.