Inbrottstjuvar härjade mot idrottsklubbar

Viggbyholms tennisklubb fick besök av inbrottstjuvar mellan natten måndag till tisdag.
Viggbyholms tennisklubb fick besök av inbrottstjuvar mellan natten måndag till tisdag.
Två idrottsanläggningar i Hägernes fick besök av inbrottstjuvar under natten mellan måndag och tisdag. Tjuvarna fick inte ta med sig någonting av värde, men på Viggbyholms tennisklubb är man kritiskt mot att polisen prioriterar bort inbrott mot idrottsanläggningar.

Mellan natten måndag till tisdag fick två idrottsklubbar besök av tjuvar. Klockan 00.24 fick polisen ett samtal om att Hägernes ishall haft inbrott.

– De hade brutit sig in genom entrédörren och varit inne i vaktmästarkontoret. De var även inne i cafeterian men de fick inte med sig någonting eftersom det var tömt sedan innan, säger vaktmästaren Fredrik Lundgren.

Ishallen fick så sent som för någon månad sedan en påhälsning av inbrottstjuvar, inte heller då fick de med sig någonting.

– Andra anläggningar i området har också haft inbrott på senare tid, säger Fredrik Lundgren.

Inbrott i tennishallen

Under natten skedde ännu ett inbrott bara ett stenkast därifrån – i Viggbyholms tennishall. Inte heller där fick tjuvarna med sig någonting av värde.

– Det var den första personen som spelade på morgonen som upptäckte att det varit inbrott. Men vi har ingenting av värde här, bara gamla stationära datorer som de inte tog, säger föreningens ordförande Gunnar Ljung.

De polisanmälde men polis kom aldrig till hallen för att undersöka brottsplatsen.

– Det är tråkigt att de inte prioriterar inbrott mot företag och föreningar. Det är väl ofta samma typer av människor som gör inbrott i anläggningar som i villor. Det kan väl därför vara en anledning att undersöka även den här typen av inbrott, säger Gunnar Ljung.

Polisen beroende av vittnen

Hos polisen i Täby säger man att den här typen av inbrott prioriteras högre om även andra anläggningar drabbats i närheten.

– Vi är beroende av vittnesmål och teknisk bevisning. Och finns inte det kan vi inte göra så mycket mer än att gå ut och varna människor i området. Men ärendet glöms inte bort utan det tas hand om vår utredningsgrupp som gör vad de kan för att följa upp spår, säger kommunpolisen Mattias Tillberg.

Är det samma typer av tjuvar som gör inbrott i villor?

– Det skulle kunna vara det, men ofta har inbrottstjuvarna specialiserat sig på ett särskilt tillvägagångssätt och man letar efter andra saker i en idrottshall än i en villa.