ANNONS

Inbrottsvåg avtog i Hägersten

Att komma hem till en uppbruten dörr är inte roligt.
Att komma hem till en uppbruten dörr är inte roligt.
Under de senaste två veckorna har antalet inbrott minskat markant i Hägersten och Midsommarkransen. Polisens satsning i området är en trolig orsak.
ANNONS

Under oktober svepte en inbrottsvåg genom Hägersten och Midsommarkansen, i både villor och lägenheter. Under en dryg månad gjorde tjuvar inbrott och inbrottsförsök i cirka 70 bostäder. Särskilt drabbat var Vattenledningsvägen med omnejd och området runt Bultvägen och Mejselvägen, enligt Martin Hämmerli, operativ koordinator vid Skärholmens lokalpolisområde.

– Men de senaste två veckorna har det skett en drastisk minskning, med bara varit 15 inbrott och inbrottsförsök i bostäder i Hägersten och Kransen. Det är en glädjande trend, säger han.

En trolig orsak är polisens kampanj i området. Tillsammans med volontärer har polisen synts på både gator och torg, och delat ut information. Dessutom har man gjort trafikkontroller – bilisterna har fått visa sina körkort och göra alkotester.

– Vår närvaro är avskräckande för brottsaktiva, så jag tror att minskningen beror på våra insatser, säger Martin Hämmerli.

Han tillägger att polisen i söderort har ett ansträngt läge, precis som kolleger i andra områden, på grund av strömmen av asylsökande och på grund av terrorhotet.

– Det gör att vi får mindre tid att arbeta mot bostadsinbrott men vi försöker så gott vi hinner med, säger Martin Hämmerli.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.