Inbrottsvåg i idrottsanläggningar

Inbrott FC Järfälla
Tjuvarna gick raka vägen in på FC Järfällas kansli och tog med sig klubbens kassaskåp.
Inbrott FC Järfälla
Förstörd dörrkarm på FC Järfälla.
Flera idrottsanläggningar i både Upplands-Bro och Järfälla har drabbats av inbrott. Men i brist på spår kan inte polisen gå vidare med utredningarna.

På morgonen den 7 mars upptäckte först en väktare i Kungsängen att Kungsängens IP drabbats av inbrott. Sedan anmälde en väktare i Bro att det även varit inbrott på Bro IP.

Enligt Maria Palm, chef för fritidsenheten i Upplands-Bro kommun, fick inte tjuven eller tjuvarna med sig någonting.

– De har försökt att få upp ett kassaskåp i sporthallen, men man har inte sett att någonting blev stulet, säger hon.

Däremot har det blivit skador för tusentals kronor. Innerdörrar har brutits upp och orsakat skador på dörrkarmarna och stora hål i dörrarna som kommunen nu måste ersätta. På Kungsängens IP har också ytterdörr och fönster blivit skadade.

– Det kostar kommunen mycket pengar när det händer, det är jättetråkigt, säger Maria Palm.

Under den 5 och 6 mars upptäcktes också flera inbrott i idrottsanläggningar i grannkommunen Järfälla. Ett 100 kilo tungt kassaskåp med växelpengar och en hårddisk i stals från FC Järfällas kansli på Järfällavallen och dagen efter blev Kallhälls FF också av med ett kassaskåp. Det ska också ha varit inbrott i Järfälla tennisklubb, men där finns inga rapporter om vad som stulits.

Inget av fallen har lett till vidare åtgärder hos polisen, då de i dagsläget inte har några spår att gå på. Inga tekniska undersökningar har genomförts då man inte kunnat se några blodspår eller annat som kan lämna DNA.

– Det är ju så med idrottsföreningar att det kanske inte är pedantiskt rent och många olika människor som rör sig i lokalen. Det är väldigt svårt då det är översållat med fingeravtryck, säger Albin Näverberg på Järfälla/Upplands-Bro-polisen.

För att kunna gå vidare behöver polisen få in tips.

– Man är tacksam för iakttagelser av personer eller fordon, säger Albin Näverberg.