Min lokala hjälte

Inbrottsvåg i Tallkrogen

Tjuvar härjar i Tallkrogen. En försökte nyligen ta sig in genom det här köksfönstret.
Tjuvar härjar i Tallkrogen. En försökte nyligen ta sig in genom det här köksfönstret.
Fyra inbrott de fem första dagarna i april. Tallkrogen verkar just nu vara tjuvarnas favoritplats.

Två inbrott på Diskusvägen, ett på Lingvägen och ett inbrottsförsök på Victor Balcks väg. Det var det dystra facit för de fem första dagarna i april. Den lokala Facebookgruppen ”Tallkrogen för alla” domineras just nu av inlägg om inbrott. ”Ser ni något misstänkt tveka inte att ringa polisen! Nu får vi hjälpas åt att få ett stopp på detta elände!” skriver en person. En annan tipsar om att inte ha stegar eller andra lösa föremål liggande på tomten, som eventuella tjuvar kan ha hjälp av.

Statistik från Farstapolisen visar att antalet inbrott har ökat kraftigt årets tre första månader, jämfört med samma tid i fjol och 2014. Enligt kommunpolisen Peter Aasa är just Tallkrogen, Gubbängen och Sköndal extra utsatt.

– Just nu är det de områden där vi har störst fokus på att vi ska vara röra oss, säger han.

Efter inbrottsförsöket på Victor Balcks väg natten till i måndags var polisen snabbt på plats med både helikopter och hundpatrull. Hunden fick upp ett spår men tjuven lyckades ändå komma undan.

– Men det är jättebra att ringa 112 direkt vid ett pågående inbrott eller ett som nyss har skett. Tidsaspekten är väldigt viktig för oss, poängterar Peter Aasa.