Min lokala hjälte

Indiepop möter barock på Drottningholm

Drottningholms slottsteater uppfördes 1766 och är en del av världsarvet Drottningholm.
Drottningholms slottsteater uppfördes 1766 och är en del av världsarvet Drottningholm.
Det blir en experimentell konsert med Peter von Poehl.
Det blir en experimentell konsert med Peter von Poehl.
Musikaliska möten, Bergmanfestival och indiepop. Under de kommande veckorna händer det mycket på Drottningholmsteatern.

I år firar Drottningholms slottsteater 250 år och under de kommande veckorna avslutas årets föreställningssäsong.

På söndag den 28 augusti bjuds på en öppen workshop under rubriken ”Teater utan gränser”. Där musicerar nyanlända flyktingungdomar med musiker från Drottningholmsteaterns orkester. Det är fri entré och teatern utlovar ett kulturmöte mellan barock och hiphop. Workshopen pågår klockan 15–17 och det blir även två guidade visningar av teatern på arabiska.

Lördagen den 3 september ordnas en heldag kring Ingmar Bergman. Teatern fylls då av temavisningar, barnteater, föreläsning och en visning av Bergmans film ”Trollflöjten” från 1975.

På kvällen uppträder skådespelarna Julia Dufvenius och Andreas T Ohlson från Dramaten i ett sceniskt och musikaliskt program i regi av Wilhelm Carlsson. Temadagen är ett samarbete mellan Drottningholmsteatern, Bergmanfestivalen/Dramaten och Stiftelsen Ingmar Bergman.

Föreställningssäsongen avslutas den 10 september med att Peter von Poehl gör en konsert ihop med delar av Drottningholmsteaterns orkester. Peter von Poehl är en svensk musiker som är verksam i Frankrike. Där är han känd för att ha skapat melodiös indiepop och filmmusik. Det blir en konsert där indiepop blandas med barock.

”Vi avslutar föreställningssäsongen i en experimentell anda helt enligt upplysningstidens ideal. Här kommer två musikaliska världar att mötas”, säger teaterchefen Sofi Lerström i pressmeddelandet.

I september fortsätter teatern att erbjuda dagliga visningar. Senare under hösten blir det främst visningar på helgerna.