ANNONS

Läsare rasar över indragna hållplatsen vid Bromma sjukhus

Hållplatsen vid Bromma sjukhus.
Ritva Öberg och Birgitta Sandén var de som först uppmärksammade att den nya hållplatsen inte fungerade.
"Haveri", "skrattretande" och "slöseri med skattepengar". Att Stockholms politiker och tjänstemän inte kan komma överens om busshållplatsen vid Bromma sjukhus har fått läsare att gå i taket.
– Jag vill ge dem en spark i arslet, skriver Szilvia på Facebook.
ANNONS

Signaturen Szilvia har tröttnat på att trafikförvaltningen, bussbolaget Arriva och trafikkontoret inte kan enas om vem som bär ansvar över den tomma busshållplatsen.

”En spark i arslet på de som byggde fel och den som godkände och betalade för utförandet. Sen är det bara att göra om och göra rätt! Det är skrattretande hur långt idioti kan gå nuförtiden” skriver hon på Facebook.

Hon är inte den enda som har reagerat på Lokaltidningen Mitt i:s artikelserie om fadäsen med den sprillans nya busshållplatsen utanför Bromma sjukhus. Trots att den kostat skattebetalarna en halv miljon kronor att bygga vägrar bussarna att trafikera sträckan – då det inte längre går att vända bussen efter ombyggnationen.

Sjukhuset krävde ansvar i öppet brev

Karin Thalén, sjukhusdirektör.

Karin Thalén, sjukhusdirektör.

Såväl sjukhusdirektören som patienter och anhöriga har kontaktat Stockholms politiker och tjänstemän, något som Mitt i rapporterade om under torsdagen. Men ändå har inget hänt.

Ingen verkar bry sig eftersom hållplats Bromma Sjukhus för det mesta har med äldre att göra

ANNONS
Annika, läsare

Det får signaturen Heidi att tycka att situationen inte tas på allvar. ”Detta är så fel, och det blir inte bättre av att man inte känner att det tas på allvar och åtgärdas. I vilken annan stad eller by stannar bussen inte utanför sjukhuset” skriver hon till redaktionen.

Mitt i:s läsare Annika tycker att strulet är skämmigt. ”Det började med att vägen utanför Bromma Sjukhus ska byggas om. Detta tar en så lång tid så jag aldrig sett något liknande. Sen byggs det klart för skämmigt dyra pengar UTAN att planerat att bussen måste kunna göra en U-sväng. Ingen verkar bry sig eftersom hållplats Bromma Sjukhus för det mesta har med äldre att göra”.

Läsaren Klaus tycker kort och gott att det var ”ett idiotbeslut” att dra in hållplatsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.