Industrilokal ska bli nya bostäder

90–120 nya lägenheter. Det är den långsiktiga planen för industrilokalen på Jakobsdalsvägen i Örnsberg.

Den 7 100 kvadratmeter stora fastigheten i Örnsberg används just nu som kontor och lager av flera it- och teknikföretag. Men närheten till Fågelviken och de bra kommunikationerna gör området till en perfekt plats för bostäder, enligt Andreas Rutili, vd för företaget Magnolia Bostad, som nyligen köpte byggnaden.

– Det är svårt att bedöma om det tar fem eller tio år. Men på sikt är det ett område som ska anpassas till bostäder. Vi kommer att träffa kommunen och andra fastighetsägare för att detaljplanera, säger han till ­Lokaltidningen Mitt i.

Han berättar att företaget har tittat på fastigheten under flera år och att flera nya bostadshus nyligen har byggts kring Jakobsdalsvägen. När den dåvarande fastighetsägaren gick i konkurs blev de kontaktade och var snabba på att slå till.

– Jag gillar det här området. Det byggs mycket och det är en spännande stadsdel. Vi vill gärna vara med i den utvecklingen, säger Andreas Rutili.

Ännu har planeringen av projektet inte satts igång. Tills vidare kommer byggnaden att hyras ut och förvaltas som en kontorsfastighet.

– Den förra fastighetsägaren har inte investerat så mycket i den här fastigheten. Vi har en del planer på att investera så att den här kommer att förbli fin under de kommande åren, säger Andreas Rutili.

Det är svårt att bedöma om det tar fem eller tio år.