ANNONS

Industrilokal vid Bällstaån blir bostäder

Så här ska området se ut när projektet är klart, enligt arkitekterna.
Så här ska området se ut när projektet är klart, enligt arkitekterna.
Projektet ska ge en strandpromenad samt förskolor och serveringar på markplan.
Projektet ska ge en strandpromenad samt förskolor och serveringar på markplan.
En tidigare industrilokal som i dag inhyser kontor ska omvandlas till bostäder i Annedal. Bromma stadsdelsnämnd ser positivt på planerna men vill att staden tar ett helhetsgrepp på samhällsservicen i området.
ANNONS

Fastigheten Vandenbergh 9 inhyste tidigare ett tryckeri och i dag består huset av kontor, lager och en serverhall. Fastighetsägaren Niam vill riva tre våningar av huset och behålla sockeldelen. Ovanpå den vill företaget låta bygga fyra till sex våningar med totalt 212 bostäder.

I våningsplanen längst ner i huset ska det bli förskola samt lokaler för kafé eller restaurang. Projektet syftar till att skapa en strandpromenad som blir tillgänglig för allmänheten. För tidningen Fastighetsvärlden har Niams projektutvecklare Gustav Thörnqvist berättat om målen för omvandlingen.

Detaljplaneförslaget har varit ute på samråd fram till den 17 maj. Bromma stadsdelsnämnd ser positivt på tillskottet av nya bostäder men skriver i sitt beslut att staden behöver ta ett helhetsgrepp på samhällsservicen i området. Det råder brist på skolplatser och andelen parkyta per invånare är låg.

– Tomt efter tomt har utvecklats i området och förskolorna och skolorna räcker inte till. Staden har tyvärr missat helhetssynen på Mariehällsområdet. Vi behöver bland annat få en tomt där det går att bygga en ny skola, säger Cecilia Obermüller (MP), ordförande i Bromma stadsdelsnämnd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.