ANNONS

Deras tröjor ska göra Botkyrka lite bättre

Daniel Markovic, Mihael Selmö, Gorgios Abdulmasih
Daniel Markovic, Mihael Selmö, Gorgios Abdulmasih fick pris för sitt företag.
De vill göra världen till en bättre plats och börjar med Botkyrka.
Mihael Selmö, Daniel Markovic och Gorgios Abdulmasih som läser på Tumba gymnasium ville göra något extra av sitt UF-företag.
De säljer kläder med budskap och gör arrangemang som ska leda till ett bättre samhälle.
ANNONS

Tumbaborna Mihael Selmö, Daniel Markovic och Fittjabon Gorgios Abdulmasih vann första pris i The Good Talents idétävling för ungdomar i Botkyrka. Med en prischeck på 10 000 kronor kan de nu jobba vidare på att utveckla sitt företag ”Infinity Clothing”.

”Oskrivet kontrakt”

Företaget säljer kläder med budskapet ”Do more good” som tjänar som en påminnelse i vardagen om att göra goda saker för medmänniskor och samhälle.

– Vi har sålt nästan 170 hoodies nu. Med tröjan följer ett oskrivet kontrakt om att jobba för en bättre värld. Det kan vara allt ifrån små saker du gör till stora, säger Mihael Selmö.

Startar nattvandringar

Utöver kläderna vill de ordna aktiviteter och arrangemang för att motverka otrygghet och segregation.

– Vi tänker arrangera nattvandringar med start i januari och senare till exempel fotbollsturneringar och andra aktiviteter, säger Mihael Selmö.

Priset fick den på en dag som ledarskapsprogrammet The Good Talents arrangerade på Subtopia i Alby. Även andra talanger från Botkyrka fick pris.

Fakta

Dessa ungdomar fick också pris

Publikens favorit

”Youth Work” med Abou Sissoho, Henos Fisshasen, Baba Dibaga och Edrisa Susoho.

Killarna som är 15-16 år gamla jobbar för ökad sysselsättning bland ungdomar. Detta genom att ordna föreläsningar på fritidsgårdar.

Andra pris

Weina Weng har en både svårdiagnostiscerad och obotlig sjukdom som heter Lupus. Hon vill öka medvetenheten kring sjukdomen och bidra med pengar till forskning.

Tredje pris

Systrarna Gülcan och Hilal Kayhan jobbar för att förhindra att ungdomar blir kriminella, får ångest eller känner sig otrygga. Genom aktiviteter vill de föra föräldrar och barn närmre varandra.

Källa: The Good Talents
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.