ANNONS

Dags för inflytt på Bagar- och Målarvägen

"De har tyvärr fått leva i ovisshet", ursäktar Ann Hermansson Alm, Upplands-Brohus.
"De har tyvärr fått leva i ovisshet", ursäktar Ann Hermansson Alm, Upplands-Brohus.
Nu finns det äntligen ett datum för när de första hyresgästerna kan flytta in på Bagar- och Målarvägen. Processen som tagit över ett år, berört 178 lägenheter och kostat miljoner verkar nu alltså nått sitt slut.
ANNONS

I över ett år har de nybyggda husen på Bagar- och Målarvägen i Bro stått tomma. Det första datumet för inflyttningen var satt till 27 november 2017. Ärendet, som handlade om att en besiktningsman utgått från fel handlingar, prövades av en överbesiktningsnämnd som då gav kommunens bostadsbolag rätt.

Och nu står det alltså klart att en inflyttning äntligen kan ske. Från Upplands-Brohus meddelas det att de omstridda lägenheterna kan stå redo från och med den 1:a april i år.

– Det känns mycket bra att kunna informera de som bokat lägenheter om att vi kommit överens om ett övertagande, förklarar Ann Hermansson Alm, VD för Upplands-Brohus, i ett pressmeddelande.

Först och främst kommer de som bokat lägenheter att bjudas in till kontraktskrivning och efter att det skett kan man planera för inflytt, som alltså kan bli möjlig om ca två månader.

– De som bokat lägenheter har tyvärr fått leva i ovisshet om när de ska kunna flytta in under lång tid, vilket naturligtvis är mycket olyckligt fortsätter Hermansson Alm.

Under processen, som omfattar 178 lägenheter, har Upplands-Brohus gått miste om miljontals kronor i budgeterade hyresintäkter.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.