Inför lovet: Polisen står redo mot inbrotten

Polisen samarbetar med grannsamverkansbilen mot inbrotten.
Polisen samarbetar med grannsamverkansbilen mot inbrotten.
Nu satsar polisen i södra roslagskommunerna mot inbrott. Fler resurser och samverkan ska reducera inbrotten.
– Vi lägger en kraftsamling styr om personal som finns på plats. Vissa poliser kommer särskilt att jobba med detta under de kommande veckorna, säger kommissarie Per Åkermark.

Polisen i Täby polisområde genomför riktade insatser mot inbrott i kommunerna Täby, Danderyd, Vallentuna, Österåker och Vaxholm. Denna insats startar under höstlovsveckan och till sin hjälp förutom fler polisresurser finns även bland annat grannsamverkansbilarna. Polisen skriver i ett pressmeddelande:

Under 2017 har antalet inbrott ökat markant i hela polisområde Stockholm nord. Polisen genomför därför ökade insatser för att bryta brottstrenden med ökade inbrott i Täby och Danderyd.

– Vi vet ju att inbrotten går upp i antal under lovveckor och har under året registrerat ökade inbrott i dessa områden. Vi kommer att befinna oss på platser som är aktuella och styr insatserna dit gärningspersoner misstänks verka. Till vår hjälp har vi grannstödspatruller som rapporterar misstänkta aktiviteter, säger Per Åkermark som är kommissarie på Täbypolisen.

Ökad polisnärvaro i kommunerna

Insatsen innebär en ökad polisnärvaro i området, brottsförebyggande insatser genom störningsverksamhet och stärkt utredningsförmåga där polisen hoppas kunna gripa och lagföra eventuella tjuvar.

– Vi har en bra tilltagen resurs till det här ändamålet som vi hoppas kan förhindra antalet inbrott. Vårt mål är att reducera antalet inbrott så att så få inbrott som möjligt äger rum. Vi får se vart det här tar vägen men det finns flera vinster med att polisen är synliga, säger han.

Mitt i skrev tidigare om polisen arbete mot knarket i kommunen. Det arbetet fortsätter parallellt med arbetet med inbrotten.

– Vi har varit i både Täby och Danderyd och nått ett bra resultat med knarkproblematiken. Vi kommer att fortsätta med den ungdomssatsningen.