Inga gripna för kvinnorån

Två kvinnor rånades med kort mellan rum och i närheten av varandra på onsdagskvällen. Men polisen har inga spår efter förövarna.

Det var vid 19.40-tiden på onsdagskvällen som två män ska ha följt efter en kvinna in i ett garage på Karlslundavägen i Barkarbystaden. Enligt polisen blev kvinnan sedan fasthållen och avtvingad sina bilnycklar till en exklusiv Audi.

Kvinnan fick lov att plocka ut sin hund ur bilen, innan de båda rånarna försvann med bilen  riktning mot Ica maxi.

Enligt polisanmälan ska de båda rånarna ha varit maskerade och mörklädde. Strax före rånet ska de ha setts hoppa ut ur en guldfärgad personbil där två andra personer satt.

Ett andra rån inträffade i närheten och vid ungefär samma tidpunkt. Ett vittne hade då sett två yngre män följa efter en kvinna och sedan hört henne skrika, i närheten av Barkarbyskolan. Vittnet ska ha försökt springa efter de misstänkta gärningsmännen, men tappat bort dem.

När polisen kom till platsen hittade de en kvinna som var chockad av händelsen och hade blivit av med sin handväska som rånarna ryckt av henne. Enligt polisen ska kvinnan ha kämpat emot, men utan att lyckas hålla kvar sina tillhörigheter.

Polisen spanade under gårdagskvällen i området, både efter misstänkta rånare och den försvunna bilen, men utan resultat.

– Vi har inga misstänkta för någon av händelserna, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Misstänker ni att det finns en koppling mellan de båda rånen?

– Vi tittar naturligtvis på den möjligheten också.