Inga Lill vill tacka sin okände hjälpare

Inga Lill Alvenmo, numera utrustad med gångstav, förlorade medvetandet när hon ramlade och slog ut två tänder.
Inga Lill Alvenmo, numera utrustad med gångstav, förlorade medvetandet när hon ramlade och slog ut två tänder.
Inga Lill Aldenmo föll på Esplanaden – sedan blev allting svart. Hon vaknade upp med två utslagna tänder och blod i ansiktet.

Nu vill hon tacka de som hjälpte henne.

Inga Lill Aldenmo, en pigg pensionär på 84 år, var ute på sin vanliga shoppingtur i centrum. Hon svängde ned från Sturegatan till Esplanaden, sedan minns hon inte så mycket mer.

När Inga Lill återfick medvetandet hade hon ont i armen. Kappan var alldeles smutsig och när hon rörde vid sina glasögon trillade glaset ur. Inga Lill hade också slagit ut två tänder.

– Jag förstod ju att jag ramlat illa. Jag kände mig väldigt konstig i huvudet, berättar hon.

Omtöcknad lyckades hon ta sig hem till bostaden som ligger i närheten. Hemma vid spegeln såg hon att hon blödde vid ögonbrynet.

– Min man visste knappt vad han skulle säga. Jag har inte förlorat medvetandet förut, så det känns ju lite otäckt att jag inte minns vad som hände, säger hon.

Händelsen inträffade den 16 mars. På Karolinska sjukhuset fick Inga Lill veta att hon fått en spricka i överarmen, men att hjärnan tack och lov inte kommit till skada.

Inga Lill är övertygad om att någon hjälpte henne upp på fötter när hon låg avsvimmad på gatan. Det var i närheten av Willys på Esplanaden som Inga Lill fick tillbaka minnet. Hon tror inte att hon var ”borta” särskilt länge.

Via Lokaltidningen Mitt i vill hon nu tacka hon de okända ingriparna som hjälpte henne efter fallet.

Att Inga Lill blivit knuffad utesluter hon, det skulle hon ha märkt innan i så fall, menar hon. Det var inte heller något i väskan som hade stulits när hon fick tillbaka medvetandet så något rånförsök är det inte tal om, fortsätter Inga Lill.

– Det var mitt på ljusa dagen och mycket folk ute på gatorna. Jag måste ha ramlat framlänges i backen och någon eller några måste ha hjälpt mig, jag hade aldrig kunnat resa mig själv i det tillståndet.

– Jag vet ju inte hur jag betedde mig mot dem, jag kanske var jättekonstig och sa knäppa saker, eller att jag mådde bra och klarade mig själv? Jag vill i alla fall tacka den eller de personer som hjälpte mig. Det värmer.

I dag mår Inga Lill Aldenmo ganska bra, förutom att armen ömmar något. Hon har plockat fram en stav som hon i fortsättningen använder på sina promenader.

– Man får vara lite försiktig efter det som hände.

Såg du vad som hände Inga Lill Aldenmo, eller hjälpte du henne efter fallet, mejla redaktionen på sundbyberg@mitti.se.

Jag har inte förlorat medvetandet förut, så det känns ju lite otäckt att jag inte minns vad som hände.Inga Lill aldenmo

Fakta

Fler som fått hjälp av främlingar

80-årige Einar fick hjärtproblem, svimmade av och ramlade med cykeln i Huvudsta. Fyra okända pysslade om Einar, torkade blod och ringde ambulans.

71-årige Eie snavade på spårskenorna i Sundbyberg och föll med ansiktet före. En okänd ingripare ryckte honom från rälsen.

3-åriga Louise höll på att kvävas när hon satte påskgodis i halsen i en butik. En okänd hjälte höll henne upp och ned i vristerna tills godiset pluppade ut.