Inga misstänkta efter skottlossning

Det finns fortfarande inga misstänkta för skottlossningen på Gärdet på torsdagskvällen.

De personer som greps vid Fridhemsplan senare på kvällen har släppts och är inte längre misstänkta, enligt polisen.

Det var vid halv åttatiden som larmet kom in till polisen. Någonting hade smällt vid Gärdet. På väg dit kom också uppgifter till polisen om att det fanns en skadad man på platsen.

– När vi kommer dit anträffar vi en skjuten person som förs till sjukhus. Det finns också uppgifter om att folk har åkt i bil från platsen innan vi kom dit, säger Kjell Lindgren som är presstalesman på Stockholmspolisen.

Mannen hade inga livshotande skador men hade på torsdagskvällen ännu inte förhörts.

Ett stort område spärrades av för trafik under ungefär en timme samtidigt som polisen samlade in spår och talade med vittnen. Även kollektivtrafiken påverkades.

Lite senare på kvällen stoppades en bil vid Fridhemsplan på Kungsholmen. Poliser med dragna vapen grep ett par personer ur bilen. Men enligt Kjell Lindgren var det, trots att det såg dramatiskt ut, ingen konfrontation med de gripna.

– Det är massor av människor i området och man måste ta hänsyn till dem och göra det så säkert som möjligt. Det händer nästan varje dag att vi gör ett sådant här ingripande.

De gripna hade, enligt polisen, vissa kopplingar till händelserna vid Gärdet men släpptes efter förhör och är nu inte längre misstänkta.

– Vi har inga misstänkta i nuläget. Vi har hållit en mängd förhör med vittnen och samlat in egna bevis och nu fortsätter polisarbetet, säger Kjell Lindgren.