Spårlöst efter skottlossningen i Rågsved

En man sköt mot flera personer utanför tunnelbanan i Rågsved, natten till tisdagen. Polisen möttes av tomhylsor på marken och skotthål i väggen - men varken offer eller gärningsman var kvar.

– Vi har jättedålig koll just nu, säger Henrik Karlsson på Farstapolisen.

Flera personer blev vittnen till nattens skottlossning i Rågsved. Strax efter klockan 01 såg de hur en man, som kom från Rågsvedsvägen, sköt mot flera personer utanför entrén till tunnelbanan.

Men när polisen kom till platsen fanns varken gärningsman eller målsägande kvar. På marken låg ett antal tomhylsor och det fanns skotthål i väggen som vittnade om skottlossningen.

– Det har hållits en del vittnesförhör, gjorts en teknisk undersökning och vi bärgat filmen från övervakningskameran. Nu får vi se vad det kan ge. Just nu har vi ingen koll på vem en potentiell gärningsman kan vara eller vilka målsägandena är, säger Henrik Karlsson, operativ koordinator vid Farstapolisen.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha kört därifrån i en ljus bil. Ingen målsägande har hört av sig till polisen. Och så vitt polisen vet har ingen person uppsökt sjukhus med skottskador under natten eller morgonen.

– Vi har jättedålig koll just nu. Med hjälp av vittnesuppgifterna, den tekniska undersökningen och filmen kanske vi kan börja lägga någon form av pussel, säger Henrik Karlsson.

Händelsen är rubricerad som försök till mord alternativt dråp.