Inga tåg mot stan på hela sommaren

Hade Alicia Stoklosa känt till planerna hade hon tagit ut semester under tiden arbetena pågår.
Hade Alicia Stoklosa känt till planerna hade hon tagit ut semester under tiden arbetena pågår.
I sommar är det buss som gäller ­mellan Skärholmen och Sätra. Tunnelbanan stängs av när förstärkningar i berget genomförs.

Mellan den 22 juni och 5 augusti går inte tunnelbanan mellan Sätra och Skärholmen. I samband med att Förbifart Stockholm byggs måste förstärkningar i berget göras.

Enligt SL blir resan in till stan nu cirka 15 minuter längre. Ersättningsbussar med täta avgångar ska gå från Sätra torg och buss­torget i Skärholmen.

För resenären Alicia Stok­losa blir det dock inte aktuellt med buss. Hon befarar trängsel.

– Jag kommer i stället promenera den lilla sträckan mellan Sätra och Skärholmen, säger hon och tillägger att hon hade tagit semester under tiden som tunnelbanan är avstängd om hon vetat om bygget ­tidigare.

– Men jag har förståelse för att de gör detta när de flesta är lediga, säger hon.

En annan som inte har semester är Kubilay Agooglu

– Jag pendlar varje dag mellan Masmo och mitt arbete på Lidingö. Jag måste ta bussen nu, för vad ska jag annars göra? Man kan ju inte köpa en bil bara för det här, säger han.

SL:s presstjänst hoppas att det hela ska gå så smidigt som möjligt.

– Vi väljer att göra det här under sommaren för att det ska drabba så få som möjligt, säger Lovisa Åbom vid SL:s presstjänst.

Har ni fått några reaktioner från resenärerna?

– Vi har satt upp skyltar på de berörda stationerna. Vi har inte märkt av några särskilda klagomål om detta nu innan i alla fall, säger Lovisa Åbom.