ANNONS

Mer snö på ingång – risk för ny halksmocka

SMHI har mätt upp till 29 centimeters snödjup i Stockholm, och mer kan det bli.
SMHI har mätt upp till 29 centimeters snödjup i Stockholm, och mer kan det bli.
Ena dagen 15 minusgrader och andra plus. Enligt meteorologen Henrik Reimer kommer snön förmodligen ligga kvar några dagar trots temperaturväxlingarna.
– I alla fall till mitten på veckan, säger Henrik Reimers på SMHI.
ANNONS

Detta verkar vara köldknäpparnas vinter i Stockholm. En hint av vargavinter med mycket snö och många minusgrader – som inte håller i sig mer än ett dygn. På söndagen vaknade stockholmarna upp till omkring 29 centimeter snö och skidåkarna fick en drömsöndag i spåren, medan många skottade sig trötta för att få loss bilen och plogbilarna har gått på högvarv.

Kommer mer snö

Natten till måndag rasade minusgraderna ytterligare och vid 06-tiden var det omkring 15 minusgrader. På förmiddagen hade det stigit till –10 och redan i kväll blir det ännu mildare. På tisdag kan vi vänta oss ett par plusgrader.

– Det kommer lite mer snö redan i kväll och i natt. Det kan även komma lite i morgon. Det är kallt i början av veckan så det ser ut som att snön kan ligga kvar ett tag, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

Henrik Reimer

Henrik Reimer, meteorolog SMHI.

Lokal halka

Enligt Henrik Reimer är blir det lätt halt när temperaturen pendlar runt 0 grader, vilket väntas för Stockholm under tisdagen och det kommande snöfallet kan ge lokal snöhalka. 

Brukar det bli så här kallt och sedan vända så snabbt? 

– Det är ingen större ovanlighet. Det har att göra med molnighet och luftmassa som ligger över oss och det skiftar hela tiden.

Senare i veckan blir det enstaka plusgrader igen och det väntas nederbörd, men det är ännu inte säkert att snön kommer töa bort helt.

ANNONS

– Det kan vara regn, men det är inte helt säkert än om det blir regn eller snö så vi avvaktar med den prognosen, säger Henrik Reimer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.