Ingen åtalas för mordet i Tureberg

Polisens rekonstruktion har visat att bilen träffades av 25 kulor.
Polisens rekonstruktion har visat att bilen träffades av 25 kulor.
I vintras sköts en man till döds på Turebergs allé.

Polisen har inte lyckats knyta någon till mordet och nu åtalas i stället tre män för medhjälp.

På eftermiddagen 25 november sköts en man till döds i sin bil på Turebergs allé. Bilen träffades av 25 kulor och mannens kropp genomborrades av ett 10-tal av dessa. Nu väcks åtal i fallet, men ingen pekas ut som ansvarig för mordet.

I stället åtalas tre män för medhjälp till mord: En 23-åring ska ha ordnat ett flyktfordon, medan DNA från två andra män, 32 och 34 år gamla, har hittats på mordvapnet. Men 32-årings försvarsadvokat underkänner åklagarens bevis.

– Min klient kommer absolut att bli friad, säger försvarsadvokaten Thomas Olsson.

Han menar att det finns många andra tänkbara förklaringar till att 32-åringens DNA fanns på den AK47 kalashnikov som polisen knutit till mordet.

– DNA:t finns där. Det finns ett stort antal tänkbara förklaringar till det, som inte har något med själva händelsen att göra.

Den bil som mördaren och dennes chaufför ska ha flytt i efter mordet hittades senare samma kväll i Norrviken. Bakom ett säte fanns en bag med två automatvapen med DNA-spår.

– Min klient ser på anklagelserna med förvåning. Att hans DNA fanns där bevisar inte att han hade något med mordet att göra, utan bara att han någon gång varit i kontakt med vapnet. Men åklagaren kan inte säga när det har varit, säger Slobodan Jovicic, som försvarar 34-åringen.

Lokaltidningen Mitt i Sollentuna har sökt åklagaren Ewa Tvengström för en kommentar, men hon har inte gått att nå.