Ingen åtalas för skjutning i lekpark

De greps efter skottlossningen i lekparken. Nu åtalas männen i stället för grovt vapenbrott.

På eftermiddagen den 18 april blev en man skjuten på en lekplats i närheten av Hässelby gård. När polisen kom dit fanns inga spår av vare sig förövare eller offer, men senare dök en skottskadad man upp på ett sjukhus.

Sju personer greps senare. Flera av dem har enligt polisen kopplingar till de kriminella nätverken i västerort. Misstankarna gällde mordförsök och grovt vapenbrott.

Nu har fyra av männen åtalats – men inte för mordförsök.

– Förundersökningen angående skjutningen är nedlagd i sin helhet. Det är så att bevisningen inte räcker, säger åklagaren Ulrika Lindsö.

Åtalets brottsrubriceringar är i stället grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, samt narkotikabrott.

I samband med gripandet av männen hittades två pistoler och över tusen skarpa patroner.

Tre av männen har åtalats för att ha gett eller sålt en pistol till en fjärde man. Brottet betraktas som grovt eftersom pistolen har funnits i en kriminell miljö och för att de har haft den på allmän plats.

Två av de misstänkta åtalas även för att ha haft en annan pistol och en av dem för att ha haft patronerna hemma.

En av de sju som till en början var misstänkt för skotten i lekparken är fortfarande misstänkt för försök till mord och vållande till kroppsskada efter skjutningen på öppen gata på Hässelby torg den 11 juni. Då skadades två personer i folkvimlet.

påkörda träd utgör fara – därför ska de fällas

Västerort Ett 20-tal lönnar längs Drottningholmsvägen och Bergslagsvägen har blivit påkörda – och dött. Nu ska staden ta bort dem på grund av fallrisken.

– Faller de så är risken ganska stor att de hamnar på en bilist, gående eller cyklist, säger Britt-Marie Alvén på trafikkontoret.

Träden har fått rötsvamp, som fäster i såren som uppstår när träden till exempel blir påkörda. Även markarbeten har skadat trädens rötter.