ANNONS

Det blir ingen fritidsgård i Fleminghallen

Fleminghallen - hit skall biblioteket och ungdomsgården flyttas i Flemmingsberg
Kommunen kommer inte att överklaga Hyresnämndens nej till kultur- och ungdomshus i Fleminghallen.
Anledningen är att processen kan bli väldigt dyr.
ANNONS

I början av sommaren sa Hyresnämnden nej till det planerade kultur- och ungdomshuset i Fleminghallen. Kommunen kom inte överens med hyresvärden som ville att kommunen skulle ta ansvar för vad som händer även utanför hallen.

Kommunen har under sommaren utrett möjligheten att överklaga beslutet. Efter en rad överväganden har man kommit fram till att avstå. Anledningen är att processen skulle kunna bli mycket dyr.

– Jag och hela nämnden är givetvis besviken över att vare sig hyresvärd eller hyresnämnd ser hur en sammanhållen kultur- och fritidsverksamhet i Fleminghallen skulle gynna utvecklingen av hela Flemingsberg. Nu har vi blivit rekommenderade av juridisk expertis att inte gå vidare med ett överklagande. Även om det svider så väljer vi att inte spela hasard med skattebetalarnas pengar, säger Bo Källström, kommunalråd (L) och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Oviss framtid

Ungdomarna i Flemingsberg blev av med sin fritidsgård redan i början av förra året. Sedan dess har det varit tillfälliga lösningar. Hur situationen ska lösas framöver är ännu ovisst.

– Vi ser framåt och hoppas att inom en rimlig tid kunna presentera en långsiktigt hållbar biblioteks- och ungdomsverksamhet för hela Flemingsberg, säger Bo Källström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.