ANNONS

Ingen gripen än för mordet på 15-åringen

15-åringen mördades utanför en port i Akalla tisdagen den 19 januari.
15-åringen mördades utanför en port i Akalla tisdagen den 19 januari.
Än har polisen ingen misstänkt för mordet på 15-åringen.

Polisen har inte kunnat höra 15-åringens storebror som också sköts den 19 januari, och skadades svårt.
ANNONS

15-åringen sköts till döds i Akalla centrum på tisdagseftermiddagen förra veckan. En maskerad man med vapen ska enligt vittnen ha skjutit 15-åringen och hans storebror.

15-åringen blev skjuten med flera skott i huvudet. Hans storebror blev skjuten och allvarligt skadad, och vårdas på sjukhus.

Polisen har knackat dörr och hört cirka 150 personer om dödskjutningen och mordförsöket, men än så länge har de ingen misstänkt gärningsman.

– Polisen jobbar vidare med att höra personer. Vi har inte kunnat höra hans storebror, då han inte varit tillräckligt stabil för det. Vi jobbar vidare på andra spår, säger Carina Skagerlind på polisens pressavdelning.

Många Akalla, Husby och Kistabor är upprörda över gatuvåldet. En av dem är Akallabon och riksdagsledamoten Anders Österberg (S).

I torsdags frågade han regeringen vad regeringen gör mot det dödliga våldet, men också vad de gör för att folk ska få hopp och framtidstro i Akalla och Järva.

– På mycket kort tid har våldet ökat i vår stadsdel och vapen har hamnat i händerna på unga medborgare. Självklart går tankarna till familj och anhöriga till offren, men även till frustrerade föräldrar, ledsna grannar och skärrade barn och ungdomar. Våldet på våra gator måste upphöra, säger han.

Han fick svar från arbetsmarknadsminister Ylva Johansson som företrädde regeringen i torsdags.

– Hon svarade att det ska komma ut fler poliser och att de har strategier när det gäller illegala vapen, men att det också är viktigt att jobba förebyggande, bland annat genom att skapa fler arbetstillfällen, säger Anders Österberg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.