ANNONS

Ingen gripen efter Elgiganten-rånet

Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren satte skopan i marken.  Foto: Lennart Johansson
Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren satte skopan i marken. Foto: Lennart Johansson
Rånarna som förra tisdagen stal gods och krockade två bil­ar i flykten är fort­farande på fri fot.
ANNONS

Klockan 19.28 gick larmet. Ett okänt antal personer höll då på att råna Elgiganten vid Ulvsundavägen. Efter att de fyllt sin bil med varor åkte de på en vansinnesfärd genom Bromma och Spånga i riktning mot Enköping. Och det small två gånger.

En bil blev påkörd av rånarna direkt när de lämnade varuhuset, en annan krockade de med vid Sulkyvägens utfart. Minst en person behövde föras till sjukhus. Efter flykten ska rånarna ha dumpat bilen i Ursvik och sedan tänt på den.

– Den var helt utbrunnen och vi har bedömt att en teknisk undersökning inte skulle ge något, säger Anders Hägglund, utredningsledare vid Västerortspolisen.

Men hoppet om att koppla några personer till rånet brann inte ned med bilen, polisen har annan teknisk bevisning som de nu pusslar ihop för att komma närmare rånarna.

– Vi har en del andra saker att gå på. Bland annat kameror och gods som påträffats som de här individerna har varit i kontakt med, säger Anders Hägglund.

Vid denna tidnings pressläggning var dock ännu ingen gripen.

– Det kan vara knepigt att ro den här typen av fall i land, men vi kommer att driva det här så långt som möjligt, säger Anders Hägglund och uppmanar alla som har gjort iakttagelser att höra av sig.

– Det är en ganska lång sträcka de har kört, så varje liten bit av information vi kan få är viktig.

Vi har en del andra saker att gå på, bland annat kameror och gods.

ANNONS

Nu byggs nya Åkeshovs sim- och idrottshall

Åkeshov Så började den efterlängtade renoveringen av Åkeshovs sim- och idrottshall och idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) tog plats bakom grävmaskinspakarna för ett symboliskt första grävtag.

– Vi har planerat för det här länge, så det känns jätte ­jättekul att vara igång.

Medan bygget pågår får Brommaborna bada i Vällingby simhall. Även Nälstabadet kommer att vara öppet för allmänheten under sommaren.