Ingen gripen efter rån på ung kvinna

polisen
Polisen har ingen skäligen misstänkt efter rånet på Näset i fredags.
Ingen person har gripits efter att en kvinna i fredags blev misshandlad och rånad i sitt hem på Näset. "Det är lite tidigt att säga vad den tekniska undersökningen har gett", säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Polisen kan inte heller svara på om kvinnan fortfarande vårdas på Danderyds sjukhus dit hon fördes med glassplitter i huvudet i fredags. Innan dess hade polisen hållit förhör med kvinnan, som enligt polisen var svårt chockad men utan allvarliga skador.

Polisen åkte också till sjukhuset för att ta hand om kvinnans kläder som en del av den tekniska undersökningen. De skulle även undersöka lägenheten där misshandeln och rånet ska ha skett. På måndagen kan Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen inte säga om det gett något.

– Det tar ju lite tid. Det är lite tidigt att säga vad den tekniska undersökningen har gett. Ibland väljer vi också att inte berätta om det.

Det var vid 13.15-tiden i fredags som polisen larmades till kvinnans lägenheten av en bekant. Där ska kvinnan, som är i 20-årsåldern, ha blivit livit inknuffad, nedslagen och misshandlad när hon öppnade sig lägenhetsdörr. Gärningspersonen plockade på sig smycken och liknande innan hen lämnade lägenheten, enligt polisen.

LÄS MER: Kvinna misshandlad och rånad i sitt hem