Minderårig offer i misstänkta våldtäkten

I dag tisdag håller polisen fortsatta förhör om den misstänkta grova våldtäkten i Järla.
I dag tisdag håller polisen fortsatta förhör om den misstänkta grova våldtäkten i Järla.
Enligt åklagaren var det en minderårig person, under 15 år, som utsattes för den misstänkta grova våldtäkten i Järla i onsdags kväll.

Polisen hade i tisdags morse ännu inte gripit någon och hade heller ingen misstänkt.

Kammaråklagare Alexandra Bopp är inte beredd att gå in på detaljer om utredningen, mer än att brottet har begåtts utomhus. Enligt en framställan till Nacka tingsrätt, där åklagaren begär ett målsägandebiträde för det unga brottsoffret, framgår att det misstänkta brottet har skett på Järla Skolväg.

På frågan om det finns en misstänkt säger Alexandra Bopp:

– Vi har ingen skäligen misstänkt.

Åklagaren har tagit del av viss teknisk bevisning men det har inte lett åklagare och polis närmare en lösning.

– Inte som lett till ett gripande.

Enligt Alexandra Bopp är det en person under 15 år som är brottsoffer.

– Det är en ung målsägande. Tillsammans jobbar polisen och åklagaren stenhårt med det här ärendet, säger Alexandra Bopp.

Polisen gick förra veckan ut och lugnade allmänheten om att man inte behöver känna extra oro med anledning av den anmälda misstänkta grova våldtäkten, detta efter att polisen har fått frågor om varför polisen inte gått ut och varnat.

– Vi är överens om att det inte är en fara för allmänheten, av förklarliga skäl kan jag inte säga mer om varför vi gör den bedömningen, säger Alexandra Bopp.

Under dagen i dag, tisdag, kommer fortsatta förhör att hållas med målsägande (brottsoffret), enligt Hesam Akbari vid polisens mediecenter.