Ännu ingen gripen för våldtäktsförsöket

Kvinnan ska ha blivit överfallen på en gångstig i ett mindre skogsparti.
Kvinnan ska ha blivit överfallen på en gångstig i ett mindre skogsparti.
Polisen ser i dagsläget inga kopplingar mellan gårdagens anmälda våldtäktsförsök i Hässelby och fallen i Blackeberg under sensommaren.

Klockan 18:27 i går kväll, onsdag, kom larmet. En kvinna ska ha blivit överfallen av en för henne okänd man på en gångväg i ett mindre skogsparti i Hässelby. Mannen tog tag i henne, men hon lyckades slita sig loss.

Polisen har fortfarande ingen misstänkt.

–Det finns inget ordentligt signalement vad jag förstår och jag har inte kopplat det till någon annan händelse i nuläget, säger Alex Frigren, utredare vi lokalpolisområde Vällingby.

De senaste uppmärksammade fallen av våldtäktsförsök i västerort skedde i Grimstareservatet i Blackeberg. I augusti och september anmäldes flera fall.

Har ni i dagsläget indikationer på att brottet i går kan kopplas samman med våldtäktsförsöken i Blackeberg?

– Nej det har vi inte. Vi får avvakta kommande förhör och se vad som framkommer, säger Alex Frigren.

Utredningen av våldtäktsförsöken i Blackeberg pågår. Polisen fattade misstankar mot en man i mitten av september och polisen har väntat in provsar från Nationellt forensiskt centrum.

Svaren har kommit, men de utgör ingen bevisning mot mannen.

– Det är samma status som förut. Svaren leder inte oss vidare i utredningen, men personen är inte avförd från utredningen och är fortfarande misstänkt, säger Alex Frigren.