Ingen hundrastgård i Nälsta – än

Det blir ingen hundrastgård längs Nälstastråket.
Det menar stadsdelsförvaltningen i sitt svar på medborgarförslaget.
Men snart öppnar den inhägnade hundrastgården på Grimstafältet.

Lokaltidningen Mitt i har många gånger skrivit om medborgare som vill ha och föreslår inhägnade hundrastgårdar i Hässelby-Vällingby. Men stadsdelsnämnden har länge sagt nej – fram till förra hösten.

LÄS MER: Hundarna i Västerort ska äntligen få en egen park

Då satte stadsdelsförvaltningen in en arbetsgrupp som tittade på lämpliga områden. De kom fram till att Grimstafältet passade bäst och nu anläggs den nya hundrastgården på platsen.

LÄS MER: Ingen ny hundrastgård i Bromma – men Grimsta får en i höst

Men hundägarna är inte helt nöjda. I alla fall inte medborgaren som föreslog en hundrastgård även längs Nälstastråket. Nu har stadsdelsförvaltningen bearbetat förslaget och kommit fram till att det inte är möjligt att anlägga en hundrastgård i Nälsta just nu.

”För närvarande pågår inom stadens fackförvaltningar en områdesanalys av Nälstastråket. Med anledning av detta kan ingen hundrastgård uppföras i området”. Så skriver stadsdelsförvaltningen i sin tjänsteskrivelse.

Staden tittar på möjligheten att bygga bostäder i området och  en upprustning av grönområdet. Men en hundrastgård i Nälsta är inte helt uträknad i framtiden.

Det blir alltså Grimsta som får den första inhägnade hundrastgården i området. Den beräknas stå klar i november månad.

LÄS MER: Hundenkät ”Kommer du använda hundrastgården?”