Min lokala hjälte

Ingen klättring i Tessin – men andra platser föreslås

Här i Tessinparken föreslogs en klättervägg, men stadsdelsförvaltningen tycker en sådan passar bättre vid Kampementsbadet.
Här i Tessinparken föreslogs en klättervägg, men stadsdelsförvaltningen tycker en sådan passar bättre vid Kampementsbadet.
Det blir ingen klättervägg i Tessinparken. Men stadsdelsförvaltningen har förslag på andra platser där östermalmare skulle kunna klättra på väggarna.

Redan i maj kunde Mitt i Östermalm berätta om förslaget från en medborgare i stadsdelen. Väggen skulle enligt förslaget ha tre eller fyra sidor där både barn och vuxna kan klättra.

Men nu har stadsdelsförvaltningen svarat på förslaget och det blir tummen ner. I tjänsteutlåtandet skriver förvaltningens handläggare att klättring visserligen skulle vara ett bra komplement till det utomhusgym och lekytor som redan finns i Tessinparken.

Men förvaltningen tycker inte att det finns plats för en klättervägg då Tessinparken ligger i Nationalstadsparken och att parken på nedre Gärdet fungerar som en smal spridningskorridor för djur och växter mellan Södra och Norra Djurgården. Därför bör parkens gröna ytor bevaras enligt förvaltningen.

Istället skriver staden att en vägg skulle passa bättre vid Kampementsbadets utomhusgym eller i Norra Djurgårdsstaden. I den nybyggda stadsdelen är det sedan tidigare dessutom redan klart att ett klättercentrum ska byggas i ett gammalt tegelhus i gasverksområdet i Hjorthagen.