Ingen ny kommunpolis för Danderyd

Helena Appelgren tar inte över som kommunpolis i Danderyd. I stället fortsätter Stefan Dahlgren som kommunpolis även i framtiden.
Helena Appelgren tar inte över som kommunpolis i Danderyd. I stället fortsätter Stefan Dahlgren som kommunpolis även i framtiden.
Helena Appelgren tar inte över som kommunpolis i Danderyd – vilket var tanken för ett år sedan.
– Det var planen från början. Men jag kommer att ha ett annat uppdrag i Sollentuna i stället, säger hon. 

 

Polisens nya organisation trädde i kraft för lite mer än ett år sedan. Helena Appelgren tillträdde då som kommunpolis för Danderyd och Vallentuna – men vikarierades av Stefan Dahlgren under tiden hon var mammaledig. Och nu står det alltså klart att Stefan Dahlgren fortsätter som kommunpolis i Danderyd även i framtiden.

– Stefan kommer att fortsätta under en överskådlig framtid. Jag har kvar min kommunpolistjänst, men har en annan funktion i Sollentuna. Jag ska sköta en planeringsprocess i den nya organisationen på polisområdet, säger Helena Appelgren.

Polisen har tidigare fått kritik för att de syns för lite i Danderyd. Kommunen har ingen egen polisstation längre – utan allt utgår från Täby.

– Det där stämmer inte, utan folk hänger upp sig på att stationen är stängd. Polisen har kvar sina uppdrag och sköter dem på samma sätt. Just nu arbetat vi till exempel mot inbrott. Och de senaste veckorna har inbrotten faktiskt gått ner i Täby jämfört med de andra områdena i nord i stort, säger Helena Appelgren och fortsätter:

– Stefan kommer fortsätta sköta området och försöka arbeta fram samverkan med kommunen. Flera andra kommuner har kommit längre än just Danderyd i den processen. Sedan gör vi på polisen även i fortsättningen trygghetsundersökningar för att se vad medborgarna själva tycker att är de största problemen – och arbetar jämt emot det.

När börjar du på ditt nya uppdrag?

– Det är nu med en gång, säger hon.