Det blir ingen konstgräsplan i Högdalen i år

Det dröjer innan det blir konstgräs i Hgdalen.
Det dröjer innan det blir konstgräs i Hgdalen.
Högdalens BP skulle ha fått konstgräs i år, men så blir det inte. Det dröjer flera år innan det kan bli konstgräs i Högdalen.

Högdalens BP skulle ha gått konstgräs under 2019. Konstgräset var en så kallad ersättningsinvestering för ett bygge på en bollplan i Rågsved. En ersättningsinvestering innebär att när en idrottsyta tas i anspråk ska det kompenseras med någon annan satsning på idrott och aktiviteter i närområdet.

– Det finns frågetecken kring exploateringen i Rågsved och därför har vi inte fått klartecken för finansieringen. Men eftersom det är en viktig satsning har vi lyft in den som en idrottsinvestering med genomförande 2023, säger Marina Högland, förvaltningschef.

Politisk oenighet

Enligt Moderaterna var en miljon i ersättningsbudgeten avsatt för projekteringen. Men att anlägga konstgräsplanen skulle gå på 15 miljoner kronor.

– Politik handlar om prioriteringar, och det finns tyvärr inte pengar till Högdalens bollplan just nu. Framförallt med anledning av att många idrottsanläggningar runt om i staden har stora renoveringsbehov, säger Dennis Wedin (M), fastighetsborgarråd.

Alexander Lindholm (S) ledamot i idrottsnämnden är mycket kritisk. När han ställde en fråga på idrottsnämnden i december fick han svaret att konstgräset skulle anläggas under 2019.

– Det är uppenbart att det moderata finansborgarrådet nu satt ner foten om att hålla inne på ersättningsinvesteringar i socialt utsatta områden. Klassisk moderat politik, säger han.