Ingen koppling mellan skjutningar i Bredäng och Vårby

Ljus och blommor vid mordplatsen Eksätravägen
Ljus och blommor vid mordplatsen Eksätravägen
Polisen ser ingen koppling mellan händelserna med den mördade 23-åringen i Bredäng och den skottskadade mannen i 20-årsåldern som påträffades i ett skogsparti i Vårby. Polisen kartlägger nu händelsen och 23-åringen för att få klarhet.

På söndagskvällen hölls en minnesstund för den mördade 23-åringen i Bredängs centrum med ljus och tal. Samtidigt fortgår mordutredningen och gruppledaren Mikael Wessling för grova brott menar att det går långsamt framåt.

– Vi håller på och bilda oss en uppfattning om varför det har hänt. Antingen griper man någon på en gång, eller så får man jobba som nu med vittnesförhör och kartläggning av offret som vi gör nu, säger han.

Läs också: Skottskadade mannen avliden

Han vill dock inte uttala sig om vad man kommit fram till så här långt. Mikael Wessling konstaterar att attacken då 23-åringen sköts på torsdagseftermiddagen var planerad.

– Vi har en ganska bra uppfattning om vad som hänt efter som det var så många som såg vad som hände. Det var inte bara en snabbhändelse. Det var planerat och ett tilltänkt offer, säger han.

En bil som påträffades kort efter dådet i Salem har nämnts av polisen som en eventuell flyktbil. Men det är ännu för tidigt att säga något om den.

– Bilen är så illa tilltygad av branden att det dröjer innan vi kan dra några slutsatser om den, säger Mikael Westling.

Polisen ser inga kopplingar mellan händelserna där en man i 20-årsåldern som hittades med skottskador i Vårby på fredagsmorgonen och mordet i Bredäng.

– Vi ser inget som helst samband som det är nu, säger Mikael Wessling.

Det är fortfarande viktigt att få in fler uppgifter om mordet.

– Har man gjort iakttagelser kring platsen där det här hände vid den tiden är det viktigt att man hör av sig, säger Mikael Wessling.