ANNONS

Ingen nattklubb i sikte i Vällingby

Patrik Lindegren är ny centrumchef för Vällingby centrum. Han diskuterar nu med flera som är intresserade av den stora lokalen där foodcourten tidigare låg.
Patrik Lindegren är ny centrumchef för Vällingby centrum. Han diskuterar nu med flera som är intresserade av den stora lokalen där foodcourten tidigare låg.
Förhandlingarna var långt gångna med aktören som ville öppna restaurang och nattklubbsverksamhet i Vällingby city.

Men nu har företaget dragit sig ur.

Samtidigt gör Vällingby city sin största djupgående kundundersökning någonsin för att ta reda på vad invånarna vill ha i området.
ANNONS

I höstas berättade Mitt i att Vällingby city hade en intresserad aktör som vill öppna nattklubbsliknande verksamhet i lokalen där den gamla foodcourten låg. Här skulle stadsdelsområdets största restaurang inrymmas.

”Vi har jobbat hårt och kommit långt i förhandlingarna, men vi måste lösa frågan om ljudstörning. Det handlar inte om att det blir en ren nattklubb, men det finns önskemål om att ha öppet lite längre på kvällen och spela musik även efter 22-23-tiden” sade då den dåvarande centrumchefen Peter Appelgren till Mitt i.

Men nu har aktören dragit sig ur.

– Det visade sig att det blev ett så omfattande jobb med ljudisolering att det inte fungerade med den intressenten, säger Rikard Lindegren, ny centrumchef för Vällingby city.

Flera andra aktörer är nu intresserade av lokalerna.

Är det restaurangbranschen ni tittar fortsatt på, eller kan det lika gärna bli butiker eller kontor i lokalerna?

– Vi jobbar med ganska öppna spår här nu, går inte det ena så går det andra, säger Rikard Lindegren.

Kan Vällingby ändå få en nattklubb eller är det kört för tillfället?

– Ja det är det väl lite, det visade sig att det var svårare att få till det här än vi hoppats. Så det är i princip kört just nu, säger Rikard Lindegren.

ANNONS

Men den stora lokalen i bakom träfasaden är inte den enda lokalen som nu står tom i Vällingby centrum. Totalt finns tre vakanta lokaler. Intersports gamla lokal står tom efter att butiken flyttade till Kfem. Ytterligare en lokal på Pajalagatan är tom.

– Vi pratar med intressenter just nu, säger Rikard Lindegren, som inte vill berätta vilken typ av verksamhet som kan bli i lokalerna.

Nyligen flyttade Belle shoes till större lokaler intill McDonalds. I butikens gamla lokal är centrumets nästa tillskott på gång.

– Här ska en mobilreparatör flytta in, berättar Rikard Lindegren.

Just nu gör Vällingby city sin största kundersökning någonsin genom djupgående intervjuer med invånare.

– Vi vill alltid veta vad kunderna saknar och vill ha i området, säger Rikard Lindegren.

Vad saknar du i Vällingby centrum?

Amanda Delattre, 31, Vällingby:

– Det mesta jag vill ha finns här, jag brukar gymma här, gå på bio och gå till blomsteraffären. Men hade en nattklubb öppnat hade jag gärna gått dit någon gång, nu åker jag in till stan för att gå ut och det blir ju dyra taxiresor hem.
Aron Svensson, 6, Råcksta:

– Jag skulle vilja ha en lekplats i närheten. Jag gillar att klättra! Jag brukar vara i parkleken Ådalen i Råcksta med förskolan och klättra, det skulle jag vilja kunna göra här också.
Miguel Romero, 44, Åkermyntan:

– Det finns väldigt mycket här redan, så jag är ganska nöjd. Här brukar jag handla, gå på bio, gå på restaurangen och till banken.
Charlotte Alkhwildi, 51, Vällingby:

– Det är några grejer jag tänkt på. Det vore jättebra med en större elektronikkedja, det saknar jag sedan Onoff flyttade. Och gärna någon mer restaurang där det finns mycket att välja på när jag är här med barnen.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.