Ingen date krävs på niornas vårbal – och alla ska få plats

Vårbal i Gångsätrahallen
Årets vårbal sker i Gångsätrahallen.
I eftermiddag startar biljettförsäljningen till niornas vårbal på Lidingö.
Efter rusning till balen förra året hålls årets fest i största möjliga lokal - en gympahall. Men hallen ska piffas för rätt partyfeeling. Och ingen behöver ha date-ångest.

Finns också där poddar finns, tex Podcaster, Acast eller Podbean.

25 maj är det dags för niornas vårbal på Lidingö. Men redan idag, 2 maj klockan 16 startar biljettförsäljningen på Elverket.

…man kan komma själv och man kan komma med tio kompisar

Sam Heyman

Den som inte hinner köpa biljett idag kommer inte att bli utan, lovar Lidingö stad. Förra året var det så stor efterfrågan efter biljetter så att alla inte fick plats.  I år har man därför valt att förlägga balen i större lokal – Gångsätrahallen –  för att kunna garantera att öns alla nior kan komma om de vill.

För att undvika gympahallskänsla kommer arrangörerna att lägga stor vikt vid dekor och utsmyckning.

– Man behöver alltså inte oroa sig för att äta middag bland plintar och tjockmattor, säger Sam Heyman, kommunens projektledare för balen.

Inga cirkuskläder…

Årets tema är cirkus. Men det gäller bara dekoren och stämningen.

– Eftersom det är en bal med sittande middag så ser vi gärna att man har på sig sina finaste festkläder eller det man själv tycker känns bäst för kvällen, skriver Sam Heyman i ett mail till Mitt i.

… och ingen stel date

Den som vill gå på balen behöver heller inte vara orolig för att man måste fixa en date.

– Balen kräver absolut ingen date, man kan komma själv och man kan komma med tio kompisar, säger Sam Heyman.

Förutom en trerättersmiddag kommer röda mattan att rullas ut i Gångsätrahallen, dessutom kommer eleverna att bjudas på en show.

En biljett till balen kostar 370 kronor. Hinner man inte med eftermiddagens försäljning kommer öns fritidsgårdar sedan att sälja biljetter.